Signom tietotosuojakäytäntö, Syyskuu 2010

Tietosuojakäytännön pääkohtia

Seuraavaan on koottu joitakin tärkeitä kohtia Tietosuojakäytännöstämme. Lisätietoja saat lukemalla Tietosuojakäytäntömme kokonaisuudessaan. Huomaathan, että tässä esitetyt suomenkieliset käännökset eivät ole oikeudellisesti velvoittavia; kaikki oikeudelliset vaikutukset määräytyvät yksinomaan englanninkielisen version (Privacy Policy) perusteella.

1. Kerättävät henkilötiedot

Keräämme sinulta tietoja seuraavissa yhteyksissä:

  1. Kun tunnistaudut ja rekisteröit käyttäjätilin ryhtyäksesi Palvelun käyttäjäksi, keräämme tietoja esimerkiksi nimestäsi, sähköpostiosoitteestasi, asemastasi edustamassasi yrityksessä, henkilötunnuksestasi ja lisäksi pyydämme sinulta salasanaa.
  2. Kun lisäät profiiliin tietoja itsestäsi.
  3. Käytämme evästetiedostoja ja muita teknologioita tunnistaaksemme sinut, muokataksemme palvelua omien toiveittesi mukaiseksi.
  4. Saamme automaattisesti Internetin käyttöösi liittyviä tietoja, kuten IP-osoitteesi, tiedon URL-osoitteesta, josta olet siirtynyt sivuillemme sekä tiedon käyttämästäsi web-selaimesta ja Internet-palveluntarjoajastasi.

2. Henkilötietojen käyttö

Käytämme sinulta saamiamme tietoja seuraavissa yhteyksissä:

  1. Hallinoidaksemme käyttäjätiliäsi ja muokataksemme palveluamme toiveittesi mukaiseksi.
  2. Lähettääksemme sinulle Palveluun tai markkinointiin liittyviä viestejä sähköpostitse sekä nettisivujen kautta.
  3. Mahdollistaaksemme sen, että voit jakaa tietojasi muiden käyttäjien kanssa, kommunikoida heidän kanssaan ja allekirjoittaa heidän kanssaan sopimuksia.
  4. Varmistaaksemme ulkoisten palveluntarjoajien (pankkisi ja viranomaisten) avulla antamiesi henkilötietojen totuudenmukaisuuden ja mahdollisen edustamisoikeutesi.
  5. Palvelun toimittamiseksi saatamme lisäksi jakaa tietoja kolmansien osapuolten kanssa, esimerkiksi käyttämämme luottokorttiyhtiön kanssa, voidaksemme käsitellä maksuja, joita olet tehnyt meille.
  6. Saatamme myös jakaa tietoja kolmansien kanssa mahdollistaaksemme yhteistyön, jonka avulla toimitamme omien ja yhteistyökumppaniemme palvelujen yhdistelmiä.

3. Sinun oikeutesi

Sinulla on oikeus:

  1. Katsella, parantaa tai muuttaa henkilötietojasi profiilisivuillasi.
  2. Pyytää meitä sulkemaan käyttäjätilisi Palvelussa.

4. Tärkeät tiedot

  1. Kaikista henkilötietojesi käsittelyyn olennaisesti vaikuttavasti muutoksista ilmoitetaan Tietosuojakäytäntöjen muutoksina.

5. Turvallisuus

  1. Antamasi henkilötiedot suojataan alan standardien mukaisesti.

6. Yhteydenotot

Jos sinulla on kysyttävää, ole hyvä ja lähetä meille sähköpostia osoitteeseen legal@signom.com tai ota meihin yhteys osoitteessa:

Signom Oy
Lakiasiat
Mikonkatu 19, 00100 Helsinki

Tietosuojakäytäntö

Sinun yksityisyytesi suoja on meille tärkeää. Teemme parhaamme ansaitaksemme ja säilyttääksemme luottamuksesi ja siitä syystä noudatamme seuraavia yksityisyyttäsi suojaavia periaatteita:

  • Emme koskaan anna yhteistietojasi ulkopuoliselle ilman suostumustasi.
  • Kaikki sinuun yksilöitävissä oleva tieto, jota päätät meille antaa, suojataan alan standardien mukaisesti.
  • Ilmoitamme Tietosuojakäytäntöjen päivityksinä kaikista sellaisista muutoksista, jotka vaikuttavat olennaisesti tapaan, jolla käsittelemme henkilötietojasi. Jos päätät jatkaa Palvelun käyttöä tällaisen muutosilmoituksen jälkeen, sitoudut samalla hyväksymään muutokset käytännöissämme.

Lukemalla Tietosuojakäytäntömme saat seuraavia tietoja:

  1. Mitä henkilötietojasi Palveluun kerätään.
  2. Miten näitä tietoja käytetään.
  3. Kenen kanssa tietoja voidaan jakaa.
  4. Miten pääset tutustumaan oman käyttäjätilisi tietoihin ja muuttamaan niitä.
  5. Minkälaisia turvatoimia olemme tehneet estääksemme Palvelun keräämien tietojen katoamisen, väärinkäytön ja luvattoman muuttamisen.
  6. Miten voit olla meihin yhteydessä.

1. Kerättävät henkilötiedot

Keräämme henkilötietojasi seuraavilla tavoilla:

Rekisteröityminen

Ryhtyäksesi Palvelun käyttäjäksi ja päästäksesi käyttämään kaikkia Palvelun osia sinun on ensin luotava Palvelussa käyttäjätili. Tilin luominen edellyttää, että tunnistaudut Palvelussamme ja luovutat meille seuraavat henkilötietosi: nimesi, henkilötunnuksesi, sähköpostiosoitteesi, asemasi edustamassasi yrityksessä, ja valitsemasi salasanan ja käyttäjätunnuksen. Palvelua käyttäessäsi varmistamme henkilöllisyytesi käyttämällä ulkopuolista palveluntarjoajaa (esim. pankkiasi ja/tai viranomaisia). Palvelu voi ohjata sinut ulkopuolisen palveluntarjoajan, kuten pankkisi palveluun tunnistautumista varten. Signom Oy saa tiedon tunnistautumisen onnistumisesta tai epäonnistumisesta, mutta ei saa tietoja pankkitunnuksistasi eikä kerää niitä.

Yhteystiedot

Voit antaa Palveluun ystäviesi nimiä ja sähköpostiosoitteita kutsuaksesi heitä Palvelun jäseniksi. Näitä tietoja käytetään vain kirjoittamasi viestin ja muistutusviestien lähettämiseen ystävillesi.

Evästeet

Palvelu käyttää useimpien muiden verkkosivujen tavoin evästeitä (cookies) ja weblog-tiedostoja seuratakseen sivuston käyttöä. Eväste on pieni koneellesi tallentuva datatiedosto, jonka avulla Palvelu tunnistaa sinut käyttäjäksi, kun palaat takaisin sivustolle aiemmin käyttämälläsi tietokoneella ja selaimella. Jos selaimesi ei salli evästeitä, et valitettavasti voi käyttää Palvelua.

Käytämme evästeitä parantaaksemme Palvelun laatua. Mitkään kolmansille osapuolille tällä tavoin annettavat tiedot eivät ole yksilöitävissä sinuun, mutta saattavat sisältää yleisluonteisia tietoja, kuten maantieteellisen sijaintisi. Käyttäjäkokemuksen parantamiseksi useimmat selaimet on alun perin asetettu hyväksymään evästeet, mutta voit itse muuttaa asetuksia siten, että selaimesi kieltää kaikki evästeet tai ilmoittaa, jos evästeitä lähetetään. Jos selaimesi ei hyväksy evästeitä tai itse hylkäät tarjotut evästeet, et valitettavasi voi käyttää verkkosivujamme tai Palvelua. Signom Oy ei säilö evästeisiin henkilötietoja.

Lokitiedostot, IP-osoitteet ja tiedot tietokoneestasi

Internetin viestintästandardien vuoksi saamme aina sivuillamme vieraillessasi automaattisesti tiedon niiden verkkosivujen URL-osoitteista, josta tulit palveluun ja jonne siirryt Palvelusta. Saamme myös tiedon tietokoneesi IP-osoitteesta (tai käyttämäsi proxy-palvelimen IP-osoitteesta), tietokoneesi käyttöjärjestelmästä, selaimesi tyypistä, sähköpostiosoitteesi muodosta ja verkkopalveluntarjoajasi nimestä.

2. Henkilötietojen käyttötavat

Signom on verkkopalvelu, joka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden asiakirjojen luotettavaan ja tehokkaaseen sähköiseen allekirjoittamiseen. Palveluun luovuttamiasi henkilötietoja käytetään henkilöllisyytesi ja allekirjoitusoikeutesi varmistamiseen. Muut Palvelun keräämät tiedot (kuten esimerkiksi tiedot käyttötottumuksistasi) kuuluvat yksinomaan Signom Oy:lle. Signom Oy voi käyttää näitä tietoja vapaasti haluamallaan tavalla.

Yhteydenottomme

Signom Oy on sinuun yhteydessä sähköpostitse, verkkosivuille laitettujen ilmoitusten välityksellä tai muin käytettävissä olevin keinoin, kuten esimerkiksi tekstiviestitse. Olet tietoinen siitä, että jos lähetämme sinulle viestin matkapuhelinverkon välityksellä, tästä voi aiheutua sinulle kustannuksia, kuten esimerkiksi tekstiviestimaksuja. Lähettämiimme viesteihin saattaa kuulua enintään viisi tervetuliaisviestiä, joiden tarkoituksena on kertoa uusille käyttäjille Palvelusta. Huomaathan, että saatat myös saada Signom Oy:ltä viestejä liittyen käyttäjätilisi toimintaan. Jos haluat, voit myös kieltäytyä vastaanottamasta Signom Oy:n markkinointiviestejä pyytämällä sitä osoitteesta legal@signom.com.

Sisällön muokkaaminen tarpeittesi mukaiseksi

Rekisteröitymistä tai käyttäjäprofiiliasi varten antamiasi tietoja voidaan käyttää sisällön muokkaamiseksi siten, että käyttäjäkokemuksesi on entistäkin parempi.

Tietojen jakaminen kolmansien osapuolten kanssa

Signom Oy suhtautuu käyttäjiensä yksityisyyden suojaan vakavasti. Allekirjoittaessasi asiakirjoja Signom liittää allekirjoitettavaan asiakirjaan henkilötietojasi (kuten esimerkiksi palveluntarjoajan nimen, jota olet käyttänyt tunnistautuaksesi järjestelmässä). Käyttämällä palvelua hyväksyt sen, että lähettäessäsi asiakirjan toiselle osapuolelle allekirjoitettavaksi, Signom liittää henkilötietojasi sopimuksen allekirjoitussivulle.

Jaamme henkilötietojasi kolmansien kanssa, jos olet ohjeistanut meitä tekemään niin tai jotta voimme tarjota sinulle määrättyjä palveluita ja tietoja. Saatamme esimerkiksi käyttää luottokorttiyritystä laskuttaaksemme käyttäjiltä käyttömaksuja ja viranomaistietokantoja varmistaaksemme edustamisoikeutesi. Signom Oy saattaa myös tarjota Palvelua yhdessä muiden verkkosivujen kanssa tai ryhtyä yhteistyöhön muiden verkkopalvelujen kanssa parantaakseen sinulle tarjoamiaan palveluita. Tällaisia palveluita tarjotessamme saat aina itse päättää haluatko käyttää niitä. Saatamme jakaa tietoja kolmansien kanssa voidaksemme toimittaa omia ja yhteistyökumppaniemme kanssa yhteisiä palveluita. Tällaiset kolmannet osapuolet eivät säilytä tai jaa henkilötietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin näiden palveluiden tai tuotteiden tarjoamiseen. Kolmannet osapuolet ovat ankarien salassapitosopimusten sitomia.

Voimme oman harkintamme mukaan tarjota yhdistettyjä, anonyymejä tietoja käyttäjädatastamme ulkopuolisille, esimerkiksi potentiaalisille mainostajille. Saatamme jakaa käyttäjiemme tietoja käyttäjälohkoihin esimerkiksi liiketoiminnan koon, toimialan tai maantieteellisen sijainnin mukaan.

Tutkimukset ja kyselyt

Jos otat osaa Palvelun kautta tai siihen liittyen tarjottuihin kyselytutkimuksiin, antamasi tiedot saattavat näkyä muille käyttäjille.

Vastuuvapauslauseke

Laki saattaa joissakin tilanteissa edellyttää, että luovutamme henkilötietoja. Luovutamme tällaisissa tilanteissa tietoja silloin, kun uskomme vilpittömin mielin, että se on välttämätöntä pakottavan lain tai tuomioistuimen määräyksen vuoksi tai puolustautuaksemme meihin kohdistuvalta oikeudelliselta vaateelta.

Tietojen luovuttaminen muille

Saatamme luovuttaa henkilötietojasi ja muita antamiasi tietoja kolmansille myös Signom Oy:n uudelleenjärjestelyjen tai sen osien myynnin yhteydessä ryhdyttyämme sitä ennen toimenpiteisiin yksityisyytesi suojan varmistamiseksi. Tällaisella kolmannella osapuolella on täysi oikeus jatkaa henkilötietojesi ja muiden antamiesi tietojen käyttämästä.

3. Sinun oikeutesi

Käyttäjätietojesi tarkastaminen ja muuttaminen

Voit tarkistaa meille antamiasi henkilötietoja ja tehdä muutoksia julkaisemiisi tietoihin sekä käyttäjätilisi asetuksiin koska tahansa kirjautumalla Palveluun sen verkkosivuilla. Huomaathan, että tietojen muuttamisen jälkeenkin Signom Oy saattaa jonkin aikaa säilyttää vanhoja tietoja tietokannassaan varmuuskopioina tai arkistokopioina.

Voit myös milloin tahansa sulkea käyttäjätilisi. Saatamme säilyttää joitakin antamiasi tietoja, jos se on välttämätöntä petosten tai väärinkäytösten estämiseksi, hyväksyttävän liiketoiminnallisen tarkoituksen vuoksi taikka lain vaatimusten takia. Kaikkeen säilytettyyn tietoon sovelletaan Tietosuojakäytäntöä sellaisina kuin ne olivat voimassa sulkiessasi käyttäjätilisi. Voi pyytää käyttäjätilisi sulkemista ja tietojesi poistamista Palvelusta lähettämällä pyynnön osoitteeseen legal@signom.com. Käytäthän pyynnön lähettämiseen samaa sähköpostiosoitetta, jonka ole rekisteröinyt Palveluun. Saat vastauksen pyyntöösi kolmen arkipäivän kuluessa sen vastaanottamisesta.

4. Tärkeitä tietoja

Lapset

Lapset eivät saa käyttää Palvelua. Pyydämme, etteivät alaikäiset (alle 18-vuotiaat) lähetä Palveluun mitään henkilötietojaan.

Tietosuojakäytännön muuttaminen

Signom Oy voi muuttaa tämän Tietosuojakäytännön sisältöä. Jos muutamme merkittävällä tavalla käytäntöjä, jotka koskevat henkilötietojesi käsittelyä, ilmoitamme siitä Palvelussa. Jollei toisin ilmoiteta, voimassaoleva Tietosuojakäytäntömme soveltuu kaikkeen tietoon, jota meillä on sinusta ja käyttäjätilistäsi.

Jos jatkat Palvelun käyttöä sen jälkeen, kun olemme lähettäneet sinulle ilmoituksen muutoksista tai ilmoittaneet muutoksista sivuillamme, sitoudut samalla hyväksymään muuttuneet käytännöt.

5. Turvallisuus

Suojaamme henkilötietojasi siten, että kaikki Palvelussa olevat tietosi on suojattu salasanalla ja kaikki arkaluontoiset tietosi suojataan SLL-suojauksella silloin, kun niitä lähetetään selaimesi ja sivustomme välillä. Tietojesi suojaamiseksi tutkimme säännöllisesti järjestelmäämme paikallistaaksemme mahdolliset haavoittuvuudet ja hyökkäykset, minkä lisäksi käytämme Tier 1 -tason suojattua datakeskusta. Kirjautumistietojesi suojaaminen on sinun velvollisuutesi.

6. Yhteydenotot

Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja Tietosuojakäytäntöömme liittyen, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen legal@signom.com tai postia osoitteeseen

Signom Oy
Lakiasiat
Mikonkatu 19, 00100 Helsinki

7. Henkilötietolain (22.4.1999/523) mukainen rekisteriseloste

Rekisterinpitäjä

Signom Oy, Y-tunnus: 2220746-7

Mikonkatu 19, 00100 Helsinki

Yhteyshenkilö

Ossi Marko, Mikonkatu 19, 00100 Helsinki, Finland, +358 50 555 1405

Rekisterin nimi

Signom Asiakasrekisteri

Tietojen keräämisen tarkoitus

Asiakas- ja käyttäjätilien hallinta ja kustomointi sekä palvelun kehittäminen, markkinointitiedotteiden lähettäminen käyttäjille sähköpostitse ja Palvelussa julkaistavien tiedotteiden avulla, käyttäjien välisen tiedonvaihdon ja viestinnän mahdollistaminen, mahdollisten käyttömaksujen prosessointi, asiakirjojen sähköisen allekirjoittamisen edellyttämä tunnistautuminen ja allekirjoitusoikeuden varmistaminen, tiedon analysointi, markkina-analyysi, tietopalvelut .

Kerätyt tiedot

nimi, henkilötunnus, sähköpostiosoite, laskutusosoite, asema yrityksessä.

Tietojen lähde

Käyttäjien, soveltuvan tunnistautumispalvelun ja viranomaisten antamat tiedot Palveluun tunnistautumisen ja rekisteröitymisen yhteydessä. Käyttäjiltä pyydetään lupa tiedon keräämiseen rekisteröitymisen yhteydessä.

Tietojen siirtäminen

Henkilötietoja voidaan luovuttaa kolmansille (kuten Signom Oy:n valtuutetuille kumppaneille) vain Palvelun tarjoamista varten. Henkilötietoja ei luovuteta Euroopan unionin tai ETA-alueen ulkopuolelle.

Rekisterin suojaamisperiaatteet

Palvelimelle tallennettuja tietoja suojataan palomuurilla. Pääsy käsittelemään tietoja on vain sellaisella rajoitetulla joukolla Signom Oy:n työntekijöitä, joilla on ehdoton tarve käsitellä tietoja.